Pearson: Περιόρισε τις ζημίες το 2002

Αυξημένα ήταν τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου του 2002 της Pearson, της μεγαλύτερης εταιρίας έκδοσης διδακτικών βιβλίων στον κόσμο και ιδιοκτήτριας των Financial Times, ενώ στο σύνολο του έτους εμφάνισε περιορισμό των ζημιών.

Pearson: Περιόρισε τις ζημίες το 2002
Αυξημένα ήταν τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου του 2002 της Pearson, της μεγαλύτερης εταιρίας έκδοσης διδακτικών βιβλίων στον κόσμο και ιδιοκτήτριας των Financial Times, λόγω κυρίως των αυξημένων πωλήσεων φιλολογικών βιβλίων σε αμερικανικά κολέγια.

Τα κέρδη της βρετανικής εταιρίας ανήλθαν στα 96 εκατ. στερλίνες (151 εκατ. δολάρια), έναντι ζημιών ύψους 305 εκατ. στερλινών που είχε κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2001. Τα έσοδα του δευτέρου εξαμήνου ενισχύθηκαν κατά 6,7%, στα 2,51 δισ. στερλίνες.

Σε ετήσιο επίπεδο, οι εταιρία είχε μικρότερες από τις αναμενόμενες ζημίες, ύψους 111 εκατ. στερλινών (ή 13,9 πένες ανά μετοχή), από ζημίες ύψους 423 εκατ. στερλινών (ή 53 πένες ανά μετοχή) την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,2%, φτάνοντας τα 4,32 δισ. στερλίνες.

Οι πωλήσεις βιβλίων σε κολέγια και σχολεία των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν φέτος, βοηθώντας την εταιρία να αντισταθμίσει τη συνεχιζόμενη υποχώρηση των εσόδων της από διαφημίσεις σε εκδόσεις όπως το Economist.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Pearson, Μάρτζορι Σκαρντίνο, έχει κατά τα τελευταία πέντε έτη δαπανήσει περισσότερα από 8 δισ. δολάρια σε εξαγορές, προσπαθώντας να μειώσει την εξάρτηση της εταιρίας από τις διαφημίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v