Απώλειες-ρεκόρ για την ολλανδική KPN

Απώλειες-ρεκόρ 9,54 δισ. ευρώ κατέγραψε για το 2002 η ολλανδική τηλεπικοινωνιακή KPN, ως αποτέλεσμα της σημαντικής απαξίωσης της άδειας της γ΄ γενιάς κινητής στην οποία προχώρησε.

Απώλειες-ρεκόρ για την ολλανδική KPN
Σε απώλειες-ρεκόρ ύψους 9,54 δισ. ευρώ οδήγησαν για το 2002 την ολλανδική τηλεπικοινωνιακή KPN οι απαξιώσεις επενδύσεων στις οποίες προχώρησε.

Η απαξίωση αφορούσε κυρίως την άδεια τρίτης γενιάς κινητής που είχε αγοράσει η γερμανική της θυγατρική, E-plus. Οι έκτακτες αυτές χρεώσεις βοήθησαν να καταρριφθεί το ρεκόρ απωλειών που η KPN κατείχε, έχοντας εμφανίσει τις μεγαλύτερες απώλειες στην ολλανδική επιχειρηματική ιστορία.

Εξαιρουμένων των απαξιώσεων, τα EBITDA της εταιρίας εμφάνισαν αύξηση κατά 22%, στα 4,4 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδά της υποχώρησαν ελαφρά από τα 12,4 στα 12,2 δισ. ευρώ.

Για το 2003, η εταιρία προέβλεψε ότι τα αποτελέσματά της θα είναι βελτιωμένα. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, δύο περίπου χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης στον κλάδο, η KPN έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή τηλεπικοινωνιακή που είδε το credit rating της να αναβαθμίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v