Lucent: Συμβιβασμός με ελεγκτικές αρχές των ΗΠΑ

Σε συμφωνία κατέληξε η Lucent Technologies με τις αμερικανικές αρχές, βάζοντας έτσι τέλος στις έρευνες 16 μηνών, σχετικά με τα λογιστικά βιβλία της υπερχρεωμένης εταιρίας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Lucent: Συμβιβασμός με ελεγκτικές αρχές των ΗΠΑ
Σε συμφωνία κατέληξε η εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Lucent Technologies με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές ύστερα από έρευνες 16 μηνών, αναφορικά με πιθανές λογιστικές της ατασθαλίες.

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει περί το Νοέμβριο του 2000, όταν η Lucent Technologies ανακάλυψε σοβαρά προβλήματα αναφορικά με τις καταστάσεις των εσόδων της, αναδημοσιεύοντας τότε τα αποτελέσματα του 2000, ενώ απέλυσε αρμόδιο υπάλληλό της.

Με την εν λόγω συμφωνία, η οποία θα πρέπει να λάβει την τελική έγκριση της SEC, η Lucent δεν θα καταβάλλει κανένα πρόστιμο ούτε θα χρειαστεί να αναδημοσιεύσει τα αποτελέσματά της.

Η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της από την επιτυχημένη επίλυση του ζητήματος, γεγονός που της επιτρέπει να επικεντρωθεί στις δραστηριότητές της.

Η Lucent προσπαθεί να επιστρέψει στην κερδοφορία εν μέσω δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο. Η εταιρία έχει απολύσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενούς της, ένω έκλεισε και διάφορα εργοστάσια στα τελευταία δύο χρόνια, καθώς τα έσοδά της υποχώρησαν πάνω από το ήμισυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v