Γκρίνσπαν: Οχι σε αύξηση της κάλυψης των τραπεζών

Την αντίθεσή του για την αύξηση του επιπέδου κάλυψης των τραπεζικών καταθέσεων από τις ομοσπονδιακές αρχές, όταν αυτές είναι πάνω από 100.000 δολάρια, εξέφρασε ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, μιλώντας ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας.

Γκρίνσπαν: Οχι σε αύξηση της κάλυψης των τραπεζών
Ενάντια στην αύξηση του επιπέδου κάλυψης των τραπεζικών καταθέσεων πάνω από το όριο των 100.000 δολαρίων τάχθηκε ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, σε ομιλία του ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας.

Ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ανέφερε ότι η αύξηση του επιπέδου κάλυψης, θα αυξήσει παράλληλα και τα ρίσκα που θα αναλαμβάνουν οι τράπεζες, ιδιαίτερα όσον αφορά στο δανεισμό κεφαλαίων που εγγυάται η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό είναι πως το Κογκρέσο επεξεργάζεται έναν κανονισμό που κάνει λόγο για αύξηση του επιπέδου της ομοσπονδιακής ασφάλειας που καλύπτει 3,35 τρισ. δολάρια από το συνολικό ποσό των 5,4 τρισ. δολαρίων των καταθέσεων των αμερικανικών τραπεζών.

Ο Πίτερ Φίσερ, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σχολίασε πως δεν υποστηρίζει τη νομοθεσία που αυξάνει τις καλύψεις στα όρια των τραπεζικών καταθέσεων, προσθέτοντας πως ”το Κογκρέσο αποφεύγει μια τέτοια μη παραγωγική παράκαμψη αντί για την πραγματική και αναγκαία αναδιάρθρωση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v