Prudential: Αθετεί δεσμεύσεις, χάριν ρευστότητας

Δεν θα αυξήσει το μέρισμά της η Prudential, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Βρετανίας, παρά την προηγούμενη σχετική δέσμευσή της, καθώς η υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών έπληξε τη ρευστότητα της εταιρίας.

Prudential: Αθετεί δεσμεύσεις, χάριν ρευστότητας
Δεν θα αυξήσει το μέρισμά της η Prudential, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Βρετανίας, παρά την προηγούμενη σχετική δέσμευσή της, καθώς η υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών έχει ελαττώσει σημαντικά τα κεφάλαια που είχαν προγραμματιστεί για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Τζόναθαν Μπλούμερ, που τον Οκτώβριο υποσχέθηκε να αυξήσει το μέρισμα πάνω από τα επίπεδα του πληθωρισμού, δήλωσε ότι η Prudential χρειάζεται να ”διατηρήσει την οικονομική ευελιξία της σχετικά με το μέρισμα του 2003”. Η εταιρία αυξάνει τις καταβολές της προς τους μετόχους της κάθε χρόνο κατά την τελευταία δεκαετία.

Η Prudential δήλωσε επίσης ότι θα μειώσει τις καταβολές προς τους πελάτες της έως κατά 12%, σε μία προσπάθεια να εξοικονομήσει χρήματα. Αναλυτές θεωρούν την κίνηση της Prudential ενδεικτική των τάσεων που επικρατούν στον κλάδο.

Οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες διατηρούν στάσιμα ή μειώνουν τα μερίσματα προς τους μετόχους τους, καθώς προσπαθούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αποτέλεσμα της ανακοίνωσης ήταν οι μετοχές της Prudential να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων 15 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v