Απροσδόκητη άνοδος της εμπιστοσύνης στη Γερμανία

Απροσδόκητη άνοδο σημείωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Η αναπτέρωση της οικονομίας της Γερμανίας θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, που έχει τους βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της τελευταίας δεκαετίας.

Απροσδόκητη άνοδος της εμπιστοσύνης στη Γερμανία
Απροσδόκητη άνοδο σημείωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, και ενώ, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προσπαθεί να αποφύγει μία δεύτερη ύφεση.

Σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 7.000 στελεχών επιχειρήσεων, που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Ifo, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών, στο 88,9, από το 87,4 που ήταν τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση της εμπιστοσύνης.

Ο δείκτης μελλοντικών προσδοκιών έφτασε στο 98,4 τον Φεβρουάριο, από το 98,1 του Ιανουαρίου.

Η αναπτέρωση της οικονομίας της Γερμανίας θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, που επί της παρούσης έχει τους βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της τελευταίας δεκαετίας.

Χθες το βράδυ, η ΕΚΤ προσπάθησε να καθησυχάσει τους φόβους περί κρίσης στον τραπεζικό τομέα της Γερμανίας, διαψεύδοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση και ηγετικά στελέχη τραπεζών συζητούσαν τη λήψη έκτακτων μέτρων για τη βοήθεια του τραπεζικού τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v