Roche: Νέο φάρμακο κατά του AIDS σε διπλάσια τιμή

Διαμάχες εγείρει η τιμολόγηση του νέου φαρμάκου κατά του AIDS από τη Roche, καθώς η τιμή του είναι διπλάσια από τα πλέον ακριβά φάρμακα κατά του συνδρόμου ανοσοποιητικής ανεπάρκειας που ήδη κυκλοφορούν.

Roche: Νέο φάρμακο κατά του AIDS σε διπλάσια τιμή
Διαμάχες εγείρει η τιμολόγηση του νέου φαρμάκου κατά του AIDS από τη Roche, καθώς η τιμή του είναι διπλάσια από τα πλέον ακριβά φάρμακα κατά του συνδρόμου ανοσοποιητικής ανεπάρκειας που κυκλοφορούν στην αγορά, με αποτέλεσμα το νέο φάρμακο να είναι απρόσιτο για πολλούς υποψήφιους αγοραστές.



Η εταιρία από την πλευρά της δηλώνει ότι η τιμή των 18.980 ευρώ για την προμήθεια σε ετήσια βάση του Fuzeon, δικαιολογείται από το κόστος δημιουργίας και παρασκευής ενός τέτοιου πολύπλοκου και δαπανηρού φαρμάκου.

Αν και η έγκριση για το Fuzeon αναμένεται σε μερικές εβδομάδες από τους αρμόδιους φορείς των ΗΠΑ και της Ευρώπης, η ελβετική εταιρία προχώρησε στην ασυνήθιστη κίνηση να προειδοποιήσει για την τιμή του φαρμάκου στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή που οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες πιέζονται να μειώσουν το κόστος για τα φάρμακα κατά του AIDS, καθώς οι αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής, όπου η ασθένεια αναπτύσσεται ταχύτερα, έχουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους, με αποτέλεσμα να μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα μόνο κάτοικοι σχετικά εύρωστων οικονομικά χωρών.

Επιπλέον, η VaxGen ανακοίνωσε σήμερα, ότι το πολλά υποσχόμενο εμβόλιό της κατά του AIDS δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην πρώτη μεγάλης κλίμακας δοκιμή, αλλά θα συνεχίσει τις δοκιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v