Αύξηση κερδών 11% για τη Sanofi Synthelabo

Αύξηση της τάξης του 11% κατέγραψαν τα κέρδη της Sanofi Synthelabo για την χρήση του 2002, ενώ η γαλλική φαρμακοβιομηχανία εμφανίστηκε αισιόδοξη τόσο για τα έσοδα όσο και για την ανάπτυξη της κερδοφορίας του τρέχοντος έτους.

Αύξηση κερδών 11% για τη Sanofi Synthelabo
Αύξηση κερδών κατά 11% παρουσίασε η γαλλική φαρμακευτική εταιρία Sanofi Synthelabo, ενώ αισιόδοξες ήταν οι εκτιμήσεις της και για τα έσοδα αλλά και την κερδοφορία του 2003.

Τα καθαρά κέρδη της Sanofi Sythelabo ανήλθαν στο ποσό των 1,76 δισ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό των 1,59 δισ. ευρώ του 2001.

Μάλιστα, η Sanofi ανακοίνωσε ότι για το 2003 περιμένει ανάπτυξη εσόδων της τάξης του 15%, ενώ όσον αφορά στα κέρδη ανά μετοχή, εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν άνοδο περί το 20%

Το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση της φαρμακοβιομηχανίας, που περίμενε αύξηση των κερδών ανά μετοχή, κατά 25%, αρκετά υψηλότερο ωστόσο έναντι των αντίστοιχων εκτιμήσεων των υπολοίπων εταιριών του ευρωπαϊκού κλάδου.

Η GlaxoSmith Kline ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να καταγράψει διψήφιο ποσοστό αύξησης της κερδοφορίας αυτό το έτος, ενώ η AstraZeneca περιμένει υποχώρηση των κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v