Καταδικάστηκε ο R. Breuer της Deutsche Bank

Ένοχο με την κατηγορία της παραβίασης της ”αρχής της εμπιστευτικότητας” βρήκε τον πρόεδρο της Deutsche Bank, R. Breuer, γερμανικό δικαστήριο. Ο όμιλος Κιρχ κατηγόρησε το τραπεζικό ίδρυμα ότι τα σχόλια του στελέχους του σε τηλεοπτική εκπομπή ζημίωσαν την εταιρία.

Καταδικάστηκε ο R. Breuer της Deutsche Bank
Καταδικαστική ήταν η απόφαση γερμανικού δικαστηρίου για την Deutsche Bank και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Rolf Breuer.

Την αγωγή είχε ασκήσει ο Λ. Κιρχ, ζητώντας αποζημίωση για τη ζημία που προκάλεσε στην εταιρία του η παραβίαση της ”αρχής εμπιστευτικότητας” από μέρους της γερμανικής τράπεζας.

Συγκεκριμένα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή τον Φεβρουάριο του 2002 είχε χαρακτηρίσει ”μάλλον απίθανο ο όμιλος Κιρχ να βρει χρηματοδότη ώστε να απαλύνει τα οικονομικά του προβλήματα”.

Ο Κιρχ μήνυσε τον Breuer για ζημίες, καθώς ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις του τραπεζίτη συντέλεσαν στην κατάρρευση της εταιρίας. Εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Μονάχου τόνισε ότι για να καθοριστεί το ύψος της αποζημίωσης, ο όμιλος Κιρχ πρέπει να προχωρήσει στην ανακοίνωση της ζημίας που εκτιμά ότι προκλήθηκε.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank τόνισε λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι το ίδρυμα μελετά ήδη την πιθανότητα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v