Χωρίς ”νέα” η ομιλία Ντουίζενμπεργκ

Τη συμβολή των χαμηλών ευρωπαϊκών επιτοκίων στην ανάκαμψη της οικονομίας κατά το β΄ ήμισυ του 2003 επισήμανε ο Β. Ντουίζενμπεργκ κατά τη σημερινή ομιλία του ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία λίγες διαφορές είχε από την προηγούμενη της 6ης Φεβρουαρίου.

Χωρίς ”νέα” η ομιλία Ντουίζενμπεργκ
Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις από την ομιλία που εκφώνησε στις 6 Φεβρουαρίου ήταν η σημερινή του Β. Ντουίζενμπεργκ ενώπιον της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαρακτήρισε ”χαμηλά” τα τρέχοντα επίπεδα των ευρωπαϊκών επιτοκίων (2,75%), κάτι που, όπως είπε, αναμένεται να συμβάλλει στην ανοδική κίνηση των ρυθμών ανάπτυξης, ”η οποία πρέπει να αναμένεται στο β΄ εξάμηνο του 2003”.

”Παρόλο που η πρόσφατη ανατίμηση του ευρώ είναι πολύ πιθανό να πλήξει τις ευρωπαϊκές εξαγωγές”, είπε ο κ. Ντούιζεμπεργκ, ”αυτό εν μέρει αναμένεται να ισοσταθμιστεί από την γενικότερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας”.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για μία ακόμη φορά στην αυξημένη παγκόσμια αβεβαιότητα, την οποία συνέδεσε ευθέως με τις γεωπολιτικές ανησυχίες και την πιθανότητα πολέμου στο Ιράκ.

”Πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί”, προσέθεσε, ”ότι οι τιμές ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών εταιριών παραμένουν ελκυστικές σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v