Διώκονται έξι πρώην στελέχη της Mannesmann

Τον ρόλο έξι ηγετικών στελεχών της Mannesmann για την εξαγορά της εταιρίας από τη βρετανική Vodafone, το 2000, ερευνούν οι αρμόδιες γερμανικές αρχές. Τα στελέχη φαίνεται να έλαβαν εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους στη συγκατάθεσή τους στην εν λόγω εξαγορά.

Διώκονται έξι πρώην στελέχη της Mannesmann
Τον ρόλο έξι ηγετικών στελεχών της Mannesmann ερευνούν οι αρμόδιες γερμανικές αρχές, σχετικά με την εξαγορά της εταιρίας από τη βρετανική Vodafone, το 2000.

Τα στελέχη φαίνεται να έλαβαν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ως μπόνους, όταν ξεπέρασαν τους αρχικούς ενδοιασμούς που είχαν για την εν λόγω εξαγορά, κίνηση που θεωρήθηκε ότι ήταν ενάντια στα συμφέροντα των επενδυτών.

Η εξαγορά, αξίας 175 δισ. ευρώ, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Γερμανίας και είχε συναντήσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο από το προσωπικό της Mannesmann όσο και από Γερμανούς πολιτικούς.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Mannesmann, Κλάους Εσερ, παραδέχθηκε ότι είναι μεταξύ των ατόμων που ερευνάται ο ρόλος τους στην εξαγορά, αρνούμενος ωστόσο τις κατηγορίες και, σύμφωνα με τους Financial Times, μεταξύ αυτών είναι πιθανόν να βρίσκεται και ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζόσεφ Ακερμαν.

Ο Κλάους Σβίνκελ, επικεφαλής του ισχυρού σωματείου μεταλλουργών IG Metall, είναι και αυτός μεταξύ των έξι στελεχών, καθώς την περίοδο που η Vodafone προσπαθούσε να εξαγοράσει την Mannesmann, τόσο ο Σβίνκελ όσο και ο Ακερμαν ήταν μέλη του εποπτικού συμβουλίου της Mannesmann.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v