Μετοχές ύψους 300 δισ. γεν πουλάει η Sumitomo

Προνομιούχες μετοχές ύψους 300 δισ. γεν (2,5 δισ. δολάρια) σχεδιάζει να πουλήσει η Sumitomo Mitsui Financial Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη ιαπωνική τράπεζα, η οποία έχει ήδη προσλάβει την Goldman Sachs να διαχειριστεί την πώληση, προκειμένου να αποφύγει την πιθανότητα ”διάσωσης” από την κυβέρνηση.

Μετοχές ύψους 300 δισ. γεν πουλάει η Sumitomo
Προκειμένου ν αποφύγει την κυβερνητική ”διάσωση”, η Sumitomo Mitsui Financial Group ανακοίνωσε τα σχέδιά της για πώληση προνομιούχων μετοχών ύψους 300 δισ. γεν (2,5 δισ. δολάρια), έχοντας ήδη προσλάβει τη Goldman Sachs για να διαχειριστεί την πώληση.

Οι μετοχές της ιαπωνικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 7,2% εν μέσω ανησυχιών ότι η αύξηση του κόστους αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στα μελλοντικά κέρδη.

Οι πέντε μεγαλύτερες ιαπωνικές τράπεζες σχεδιάζουν να αυξήσουν το κεφάλαιό τους κατά 2 τρισ. γεν μέχρι το τέλος του επομένου μήνα, προκειμένου να αναπληρώσουν τα κεφάλαια που διέθεσαν για να καλύψουν τις υψηλές επισφάλειες.

Αναλυτές ωστόσο σχολιάζουν ότι η ”όρεξη” των επενδυτών έχει περιοριστεί κατά πολύ, ύστερα από την ένταση στο Ιράκ και τις ανησυχίες για έναν επικείμενο πόλεμο, αλλά και τη δραματική αύξηση των χρεοκοπιών στην Ιαπωνία.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο τραπεζικός δανεισμός δεν έχει αυξηθεί στα τελευταία έξι χρόνια, ύστερα από τρεις δεκαετίες ύφεσης στην οποία βρισκόταν, ενώ και οι δανειζόμενοι έχουν δημιουργήσει επισφάλειες ύψους 52 τρισ. γεν.

Μάλιστα, η tράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας έχει επιβραδυνθεί, καθώς το ΑΕΠ του τετάρτου τριμήνου διαμορφώθηκε στο 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v