ΗΠΑ: Πτωτικά στο 79,2 ο δείκτης Μίτσιγκαν (update)

Πτωτικά στο 79,2 διαμορφώθηκε ο δείκτης Μίτσιγκαν Φεβρουαρίου, ενώ αύξηση 0,7% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, έναντι εκτιμήσεων για 0,3%. Παράλληλα αύξηση 0,6% σημείωσαν τα αποθέματα επιχειρήσεων στις ΗΠΑ για τον μήνα Δεκέμβριο.

ΗΠΑ: Πτωτικά στο 79,2 ο δείκτης Μίτσιγκαν (update)
Πτώση στο 79,2 σημείωσε ο δείκτης Μίτσιγκαν Φεβρουαρίου, έναντι 82,4 τον Ιανουάριο, ενώ αναλυτές της αγοράς εκτιμούσαν πως θα διαμορφωθεί στο 81,9.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης οφείλεται στον φόβο του πολέμου με το Ιράκ.

Στο μεταξύ, υψηλότερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση που σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ για τον μήνα Ιανουάριο, ικανοποιώντας τους αναλυτές.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής σημείωσε αύξηση κατά 0,7%, έναντι 0,4% τον Δεκέμβριο και εκτιμήσεων για 0,3%.

Η ενίσχυση ήταν ανάλογη έρευνας που πραγματοποιήθηκε και κατεδείκνυε ότι τα εργοστάσια θα αυξήσουν την παραγωγή για τρίτο συνεχή μήνα, αναφέρουν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, στο 75,7% διαμορφώθηκε ο δείκτης παραγωγικής ικανότητας Ιανουαρίου, με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση στο 75,6%.

Εξάλλου, αύξηση κατά 0,6% σημείωσαν τα αποθέματα επιχειρήσεων στις ΗΠΑ για τον μήνα Δεκέμβριο, έναντι αύξησης 0,3% τον Νοέμβριο και εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,2%.

Αναλυτές της αγοράς χαρακτήρισαν ισορροπημένο το ύψος των αποθεμάτων των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι -κατά πάσα πιθανότητα- θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων το τρέχον έτος.

Τα αποθέματα στις επιχειρήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 0,6%, ενώ στις εταιρίες αυτοκινήτων ενισχύθηκαν κατά 0,1%, αφού οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 7,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v