France Telecom: Απολύει 7.500 άτομα στη Γαλλία

Σε απολύσεις 7.500 ατόμων πρόκειται να προχωρήσει φέτος η τηλεπικοινωνιακή εταιρία France Telecom στη Γαλλία, σε μία προσπάθεια μείωσης του γιγάντιου χρέους της και αποπληρωμής του δανείου ύψους 9 δισ. ευρώ που πήρε από την κυβέρνηση.

France Telecom: Απολύει 7.500 άτομα στη Γαλλία
Σε απολύσεις 7.500 ατόμων πρόκειται να προχωρήσει φέτος η τηλεπικοινωνιακή εταιρία France Telecom στη Γαλλία, σε μία προσπάθεια μείωσης του γιγάντιου χρέους της και αποπληρωμής του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ που έλαβε από την κυβέρνηση.

Τα χρέη της γαλλικής εταιρίας, που παραμένει υπό κρατικό έλεγχο, φτάνουν τα 70 δισ. ευρώ και είναι αποτέλεσμα σειράς εξαγορών που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990.

Τα εργατικά συνδικάτα στη Γαλλία πιστεύουν ότι οι εν λόγω απολύσεις είναι μόνο η αρχή και η εταιρία θα καταλήξει στη μείωση του 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, που υπολογίζεται στα 13.000 άτομα παγκοσμίως, κατά τους ερχόμενους μήνες.

Την ίδια στιγμή που η εταιρία ανακοινώνει τις απολύσεις, ο διευθύνων σύμβουλός της, Τιερί Μπρετόν, ανακοίνωσε στους επενδυτές ότι θα μπορούν να περιμένουν μία ”καλή έκπληξη” όσον αφορά την απόδοση της εταιρίας κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2002.

Ο Μπρετόν ανέλαβε πριν από τέσσερις μήνες και διαπραγματεύθηκε το δάνειο ύψους 9 δισ. ευρώ που η εταιρία πήρε από την κυβέρνηση, κίνηση η οποία ερευνάται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θεωρεί ότι ενδέχεται να πρόκειται περί ευνοϊκής κρατικής μεταχείρισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v