Καταρρέουν οι μετοχές της Invensys, πτώση 49%

Πτώση-ρεκόρ της τάξης του 49% καταγράφουν οι μετοχές της Invensys, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας τεχνολογικών υπηρεσιών ότι τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου χρήσης αναμένεται να υποχωρήσουν, καθώς οι επιχειρήσεις περικόπτουν τις δαπάνες για εξοπλισμό πληροφορικής.

Καταρρέουν οι μετοχές της Invensys, πτώση 49%
Ρεκόρ πτώσης κατά 49% καταγράφουν οι μετοχές της βρετανικής τεχνολογικής Invensys, καθώς ανακοίνωσε ότι θα υποχωρήσουν τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου χρήσης.

Χαρακτηριστικό είναι πως με τη σημερινή πτώση οι απώλειες του τελευταίου έτους για τη μετοχή της Invensys ανέρχονται στο 82%, με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας να ανέρχεται πλέον στα 682 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κρίση των αγορών και η υποχώρηση των κερδών ίσως επηρεάσουν αρνητικά τις προσπάθειες της Invensys να προχωρήσει στην πώληση ομολόγων.

Στέλεχος της Barclays Capital ανέφερε ότι η σημερινή προειδοποίηση για τα κέρδη αποτελεί ένδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρία ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη δυσχερή, όσον αφορά στην οικονομία, χρονική περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v