Νέα αγωγή κατά της Microsoft

Νέα μήνυση αντιμετωπίζει η Microsoft, καθώς σύνδεσμος μεγάλων εταιριών ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί το μονοπώλιό της στα λειτουργικά συστήματα των Windows προκειμένου να κυριαρχήσει σε νέες αγορές.

Νέα αγωγή κατά της Microsoft
Νέα μήνυση αντιμετωπίζει η Microsoft, καθώς σύνδεσμος μεγάλων εταιριών πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί το μονοπώλιό της στα λειτουργικά συστήματα των Windows προκειμένου να κυριαρχήσει σε νέες αγορές, όπως των φορητών υπολογιστών και των ”έξυπνων” τηλεφώνων.

Σε αγωγή 260 σελίδων, η μεγαλύτερη εταιρία πληροφορικής στον κόσμο κατηγορείται ότι προσπαθεί να υποσκελίσει τους ανταγωνιστές της, καθώς συνδέει πλήθος προγραμμάτων με την τελευταία έκδοση των Windows.

Συγκεκριμένα, θεωρείται ότι προσπαθεί να κυριαρχήσει σε αγορές λογισμικού για την αναπαραγωγή μουσικής και εικόνας, φορητών υπολογιστών, λειτουργικών συστημάτων για ”έξυπνα” κινητά τηλέφωνα και λογισμικού για την αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Η αγωγή υποβλήθηκε στην Ευρώπη από τη Βιομηχανική Ένωση Επικοινωνιών και Πληροφορικής (CCIA), η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, και θα εξεταστεί ξεχωριστά από την ήδη υπάρχουσα έρευνα που πραγματοποιείται εις βάρος της Microsoft. Η CCIA αντιπροσωπεύει εταιρίες όπως η Oracle, η Sun Microsystems, η AOL Time Warner, η Yahoo, η Nokia, η Eastman Kodak και η Fujitsu.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται η απόφαση της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για το εάν η Microsoft χρησιμοποίησε παλαιότερες εκδόσεις λογισμικού της για την ενίσχυση του μονοπωλίου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v