Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλό ψαλίδι στα επιτόκια της ΕΚΤ βλέπουν οι αναλυτές

Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η πολιτική των ΗΠΑ απειλεί να υπονομεύσει την οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης, επικαλούμενοι τις αλλοπρόσαλλες προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου να αναδιατάξει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Διπλό ψαλίδι στα επιτόκια της ΕΚΤ βλέπουν οι αναλυτές

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι πιθανό να μειώσουν το κόστος δανεισμού άλλες δύο φορές, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων.

Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η πολιτική των ΗΠΑ ενέχει σημαντικούς κινδύνους, απειλώντας να υπονομεύσει την οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης, επικαλούμενοι τις αλλοπρόσαλλες προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναδιατάξει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Η απόφαση της ΕΚΤ επηρεάζεται από τις ενέργειες του Τραμπ, με την πλειονότητα των ερωτηθέντων στην έρευνα να βλέπει τα επιτόκια σε διευκολυντικό έδαφος έως το τρίτο τρίμηνο και ορισμένοι να προβλέπουν αυξήσεις των επιτοκίων πριν από το τέλος του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v