Εκκληση φον ντερ Λάιεν σε Πεκίνο για «υπεύθυνη απάντηση» στους δασμούς Τραμπ

Στόχος η αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου, τονίζεται από το γραφείο της προέδρου της Κομισιόν. Στο επίκεντρο και πιθανή ανακατεύθυνση των κινεζικών προϊόντων προς ΕΕ.

Εκκληση φον ντερ Λάιεν σε Πεκίνο για «υπεύθυνη απάντηση» στους δασμούς Τραμπ

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επικοινώνησε την Τρίτη με το Πεκίνο ώστε να διασφαλίσει μια «υπεύθυνη απάντηση» και την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τους δασμούς που επιβλήθηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κιάνγκ, η φον ντερ Λάιεν «τόνισε την ευθύνη της Ευρώπης και της Κίνας, ως δύο από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, να υποστηρίξουν ένα ισχυρό, μεταρρυθμισμένο εμπορικό σύστημα, ελεύθερο, δίκαιο και βασισμένο σε ίσους όρους ανταγωνισμού», ανέφερε το γραφείο της σε δήλωση.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τη δημιουργία ενός μηχανισμού παρακολούθησης πιθανών εκτροπών εμπορίου λόγω των δασμών, όπως ανέφερε το γραφείο της φον ντερ Λάιεν, καθώς η ΕΕ φοβάται ότι η Κίνα θα ανακατευθύνει φθηνά εξαγόμενα προϊόντα από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v