Δύο υψηλόβαθμα στελέχη του μεγαλύτερου ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ρίξουν την κυβέρνηση μια εβδομάδα μετά την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν και τη στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων.
Ο πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού Ζόρνταν Μπαρντελά και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σεμπαστιάν Σενού αποκάλυψαν σε ξεχωριστές συνεντεύξεις ότι το κόμμα σκέφτεται να άρει την εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού, τέσσερις μόλις μήνες μετά τη στήριξη που παρείχε στην προσπάθεια της γαλλικής αριστεράς να ανατρέψει τον προκάτοχό του, Μισέλ Μπαρνιέ.
Oι δύο πολιτικοί παρουσίασαν την απόφαση του κόμματος ως απάντηση στην κατά τους ίδιους αποτυχία του Μπαϊρού να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση ζητημάτων που ο Εθνικός Συναγερμός έχει αναδείξει ως προτεραιότητες, όπως η μείωση των τιμών της ενέργειας ή η υιοθέτηση ενός αναλογικού εκλογικού συστήματος.
Όπως μεταδίδει το Politico, ο Μπαρντελά είπε στο RTL ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει πολλά», ενώ ο Σενού κατηγόρησε τον Μπαϊρού ότι χρονοτριβεί και «φθείρει τα μέλη του κοινοβουλίου».
Ως το μεγαλύτερο ενιαίο κόμμα στη Βουλή, ο Εθνικός Συναγερμός διαδραματίζει κρίσιμο στην επιβίωση της κυβέρνησης. Το κόμμα έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να στηρίξει προτάσεις δυσπιστίας κατά του Μπαϊρού που υποβλήθηκαν από ομάδες της αριστερής αντιπολίτευσης.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin