Η κυβέρνηση Τραμπ ακύρωσε περισσότερη χρηματοδότηση από τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ για προγράμματα διάσωσης, ανέφεραν πηγές στο CNN.
Αξιωματούχος που γνωρίζει το θέμα είπε ότι επηρεάζονται προγράμματα στη Συρία, τη Γάζα, τον Λίβανο και την Υεμένη. Η χρηματοδότηση υποστήριζε έκτακτη βοήθεια σε αμάχους που επλήγησαν από τον πόλεμο, είπαν.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η USAID είχαν προηγουμένως εγκρίνει τη συνέχιση της χρηματοδότησης, αλλά σε ανακοινώσεις χθες βράδυ η USAID ανέφερε στους ενδιαφερόμενους οργανισμούς ότι οι δωρεές της τερματίζονται.
Οι ανακοινώσεις ανέφεραν ότι η απόφαση λήφθηκε ως απόκριση στις οδηγίες του Τζέρεμι Λιούιν, αξιωματούχου που συνεργάστηκε με το Υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας και τώρα είναι υπεύθυνος της USAID, την οποία η κυβέρνηση Τραμπ επιθυμεί να διαλύσει.
Ανασκόπηση διαπίστωσε ότι οι επιχορηγήσεις είναι «ασύμβατες τις προτεραιότητες της διοίκησης», ανέφερε η ανακοίνωση.
Ο παραπάνω αξιωματούχος χαρακτήρισε τον τερματισμό της χρηματοδότησης «εντελώς σκληρό και κοντόφθαλμο».
«Έχουν βάλει στο στόχαστρο χώρες όπου πρέπει να κάνουμε περισσότερους φίλους και όχι περισσότερους εχθρούς. Αυτές οι ενέργειες απλώς κάνουν τους ανθρώπους να μας μισούν περισσότερο», είπε, προειδοποιώντας ότι κακοί παράγοντες θα «αδράξουν την ευκαιρία και θα εκμεταλλευτούν το κενό και τον πληθυσμό».
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι αναμένονται περισσότερες καταγγελίες συμβάσεων.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin