Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβαλε δασμούς στους... πιγκουίνους ο Τραμπ

Ακατοίκητα νησιά κοντά στην Ανταρκτική περιλαμβάνονται στη λίστα με τις χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν «ανταποδοτικοί» δασμοί. Χτύπησε και περιοχή κοντά στον Βόρειο Πόλο.

Εβαλε δασμούς στους... πιγκουίνους ο Τραμπ

Ακόμα και σε... ακατοίκητα νησιά επέβαλε δασμούς η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οπως σημειώνει το BBC, μια πιο προσεκτική ματιά στη λίστα με τις χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν ανταποδοτικοί δασμοί δείχνει ότι ο Τραμπ θα επιβάλει δασμούς 10% σε προϊόντα από τα νησιά Χερντ και ΜακΝτόναλντ -μια αυστραλιανή περιοχή, πιο κοντά στην Ανταρκτική από οπουδήποτε αλλού και στην οποία μοναδικοί κάτοικοι είναι... πιγκουίνοι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης δασμούς 10% σε αγαθά από το Svalbard και το Jan Mayen, δύο απομακρυσμένες νορβηγικές περιοχές όχι μακριά από τον Βόρειο Πόλο, που έχουν συνολικό πληθυσμό περίπου 2.500 ατόμων.

Δεν είναι σαφές ποια αγαθά εξάγονται από οποιαδήποτε από αυτές τις περιοχές...

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v