Β. Μακεδονία: Επεισόδια στις συγκεντρώσεις στο Κότσανι για την πολύνεκρη τραγωδία

Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές υπέγραψαν στο βιβλίο συλλυπητηρίων και άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων. Παρόμοιες συγκεντρώσεις θα γίνονται καθημερινά μέχρι τις 21 Μαρτίου, ανήγγειλαν.

Β. Μακεδονία: Επεισόδια στις συγκεντρώσεις στο Κότσανι για την πολύνεκρη τραγωδία

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο Κότσανι όπου ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε δικαιοσύνη». Ειρηνικές παρέμειναν οι κινητοποιήσεις στα Σκόπια όπου φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία του κρατικού πανεπιστημίου της πόλης «Κύριλλος και Μεθόδιος» για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 59 νεκρούς της τραγωδίας από πυρκαγιά που προκλήθηκε στη διάρκεια συναυλίας σε νυχτερινό κέντρο.

Στο Κότσανι χιλιάδες κάτοικοι, σε κλίμα βαθιάς λύπης και οδύνης και υπό βροχερό καιρό συρρέουν από το πρωί στο πάρκο της πόλης όπου υπογράφουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων και ανάβουν κεριά στη μνήμη των νεκρών, ενώ ζητούν την απόδοση ευθυνών και την απονομή δικαιοσύνης για το τραγικό συμβάν.

Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι υπέγραψαν στο βιβλίο συλλυπητηρίων και άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων, ενώ ανήγγειλαν ότι παρόμοιες συγκεντρώσεις θα γίνονται καθημερινά, μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Στη συγκέντρωση αυτή στα Σκόπια παρέστη και η υπουργός Παιδείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βέσνα Γιάνεφσκα.

Σήμερα εξάλλου ο δήμαρχος του Κότσανι, Λιούπτσο Παπάζοφ υπέβαλε την αμετάκλητη παραίτησή του για λόγους ευθιξίας, όπως ανέφερε.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v