Ζελένσκι: Η Ρωσία είναι η μόνη πλευρά που θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος

Δεν θέλουμε να «παίξουμε παιχνίδια» με τη λήξη του πολέμου, τόνισε ο Ζελένσκι και κάλεσε τις ΗΠΑ και τους άλλους συμμάχους να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία.

Ζελένσκι: Η Ρωσία είναι η μόνη πλευρά που θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι προσπάθειες της Ρωσίας να θέσει όρους για 30ήμερη κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στην Ουκρανία «περιπλέκουν και παρατείνουν τη διαδικασία».

«... Η Ρωσία είναι η μόνη πλευρά που θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος και να καταρρεύσει η διπλωματία», δήλωσε στο X έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Zελένσκι ανέφερε ακόμα ότι η Ουκρανία δεν θέλει να «παίξει παιχνίδια» με τη λήξη του πολέμου και κάλεσε τις ΗΠΑ και τους άλλους συμμάχους να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία. Η ισχύς των ΗΠΑ είναι από μόνη της αρκετή για να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε. 

Ο Πούτιν θα προσπαθήσει να παρασύρει τους συμμάχους σε ατελείωτες συζητήσεις για την εκεχειρία, υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v