ΗΠΑ: «Καμπανάκι» αεροπορικών για πτώση της εγχώριας ζήτησης

Πιο αδύναμο το outlook των μεγάλων αμερικανικών αεροπορικών εν μέσω ενδείξεων για ευρύτερη επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Προειδοποίηση της Delta Airlines για τα κέρδη.

ΗΠΑ: «Καμπανάκι» αεροπορικών για πτώση της εγχώριας ζήτησης

Τρεις από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει για επιβράδυνση της εγχώριας ζήτησης, ενώ κάποιες από αυτές μείωσαν τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και τα κέρδη πρώτου τριμήνου.

Η American Airlines υποβάθμισε το outlook την Τρίτη, επικαλούμενη την «αδύναμη ζήτηση» για εγχώρια ταξίδια αναψυχής. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αεροπορική ανέφερε ως «βαρίδι» και τον αντίκτυπο από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στα τέλη Ιανουαρίου πάνω από την Ουάσιγκτον, στο οποίο είχε εμπλακεί αεροσκάφος της. 

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει επιβράδυνση στην εγχώρια ζήτηση και περιμένει ότι θα ακολουθήσει μια «πιο δύσκολη οικονομική περίοδος». 

Είχε προηγηθεί προειδοποίηση για τα κέρδη της Delta Air Lines τη Δευτέρα, η οποία ανέφερε πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, η οποία έχει προκληθεί από την οικονομική «αβεβαιότητα». 

Η αποδυνάμωση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια είναι σημάδι δυνητικά ευρύτερης πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v