Έρευνα κατά της ιταλικής κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι ξεκίνησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η έρευνα αφορά την σύλληψη και έκδοση του αρχηγού της λιβυκής δικαστικής αστυνομίας Νιζέμ Οζάμα Ελμάσρι Χαμπίς. Ειδικότερα, στόχος των διεθνών δικαστών είναι «να εξακριβώσουν αν η κυβέρνηση της Ρώμης «παρεμπόδισε την απόδοση δικαιοσύνης, όπως ορίζεται από το άρθρο 70 του Καταστατικού της Ρώμης», γράφει η εφημερίδα Avvenire, η οποία εκδίδεται από τη Σύνοδο Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας.
Η έρευνα βασίζεται σε καταγγελία πρόσφυγα από το Σουδάν, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναφερθεί λεπτομερώς στα βασανιστήρια που υπέστη, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, από τον Ελμάσρι.
Ο αρχηγός της δικαστικής αστυνομίας της Τρίπολης συνελήφθη στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, αλλά μετά από δυο ημέρες αποφυλακίστηκε και απελάθηκε. Σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, οι κατηγορίες σε βάρος του, έτσι όπως στοιχειοθετήθηκαν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, περιείχαν σοβαρές ανακρίβειες και ανακολουθίες και η απέλαση και μεταφορά του στη Λιβύη με αεροσκάφος του ιταλικού δημοσίου αποφασίστηκε «λόγω της υψηλής επικινδυνότητας του συγκριμένου ατόμου».
Η ιταλική αντιπολίτευση συνεχίζει να ζητά από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι να αναφερθεί λεπτομερώς η ίδια στην όλη ιστορία, εξηγώντας για ποιο λόγο ο Ελμάσρι δεν παρέμεινε στις φυλακές του Τορίνο.
Με αναφορά στη σημερινή είδηση της νέας έρευνας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο Ιταλός υπουργός δικαιοσύνης Κάρλο Νόρντιο δήλωσε: «Νομίζω ότι στον κόσμο αυτό όλοι ερευνούν περίπου τα πάντα. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη των ανθρώπων. Αναζητώ τη θεία δίκη, διότι η ανθρώπινη συχνά λαθεύει, αλλά ας δηλώσουμε ικανοποιημένοι με αυτή που διαθέτουμε και ας δούμε τι θα γίνει».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin