Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «δεν έχει δεσμευτεί» προς το παρόν να στείλει στρατιώτες στη Γάζα, μία μέρα μετά την ανακοίνωσή του ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν τον έλεγχο στον παλαιστινιακό θύλακα.
«Ο πρόεδρος δεν δεσμεύτηκε να αναπτύξει στρατιώτες επί του πεδίου στη Γάζα», είπε η εκπρόσωπος Τύπου Καρολάιν Λέβιτ. Καθώς ένας δημοσιογράφος την πίεζε για περισσότερες διευκρινίσεις στο θέμα, πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος δεν έχει δεσμευτεί για κάτι τέτοιο προς το παρόν».
Η Λέβιτ πρόσθεσε ότι ο Τραμπ πιστεύει πως οι ΗΠΑ πρέπει να εμπλακούν στην ανοικοδόμηση της Γάζας «για να εγγυηθούν τη σταθερότητα στην περιοχή». Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν θα χρηματοδοτήσουν την ανοικοδόμηση και διαβεβαίωσε ότι η μετεγκατάσταση «όσων βρίσκονται εκεί» θα είναι «προσωρινή».
Σύμφωνα με τη Λέβιτ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ήταν ενήμερος εκ των προτέρων για τις δηλώσεις που θα έκανε ο Τραμπ.
Από τη Γουατεμάλα, όπου συνεχίζει την περιοδεία του, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ έκαναν μια «μοναδική προσφορά» να παρέμβουν και να καθαρίσουν τα συντρίμμια στη Γάζα, προσθέτοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να ζήσει κάπου αλλού όσο διαρκεί η ανοικοδόμηση. Υπογράμμισε ότι αυτή η προσφορά δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εχθρική κίνηση, αλλά οι λεπτομέρειές της θα χρειαστεί να συζητηθούν.
Αυτό που πρόσφερε ο Τραμπ για τη Γάζα είναι η προθυμία των ΗΠΑ να αναλάβουν την ευθύνη για την ανοικοδόμηση της περιοχής, πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin