Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς 25% στον Καναδά και το Μεξικό και 10% στην Κίνα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λίβιτ, αλλά αρνήθηκε να πει εάν θα υπάρξουν εξαιρέσεις προϊόντων.
Οι δασμοί θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου.
«Δεν ξεκινά εμπορικός πόλεμος με τον Καναδά», σχολίασε η Λίβιτ, μεταδίδει το Reuters. Χρονοδιάγραμμα για την επιβολή δασμών στην Ε.Ε. δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, προσέθεσε, χωρίς να διευκρινίσει αν το μέτρο θα αφορά συνολικά τους «27» ή θα διαφοροποιείται απέναντι στα κράτη-μέλη.
Οι δασμοί στην Κίνα αποτελούν αντίποινα για «την παράνομη φαιντανύλη που διένειμαν στη χώρα μας», τόνισε η Λίβιτ.
Bάζοντας τέλος σε εβδομάδες σεναριολογίας, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την εφαρμογή της επιθετικής δασμολογικής πολιτικής από πλευράς Τραμπ: «Ο πρόεδρος τηρεί τις εξαγγελίες του», σχολίασε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Οι αμερικανικές μετοχές, οι οποίες είχαν κέρδη νωρίτερα στη συνεδρίαση της Wall Street, έκοψαν τη φόρα τους μετά την ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin