Αλβανία: Ξεκίνησε η εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό Αναστάσιο

Μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίον συνοδεύουν υπουργοί έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Στον καθεδρικό ναό προσήλθαν επίσης αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σωκράτη Φάμελλο.

Αλβανία: Ξεκίνησε η εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό Αναστάσιο

Προεξάρχοντος του Οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και μέσα σε κλίμα συγκίνησης ξεκίνησε στον Καθεδρικό Ναό των Τιράνων η εξόδιος Ακολουθία για το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρίστανται Ορθόδοξοι Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, εκκλησιαστικές αντιπροσωπίες, εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, εκπρόσωποι του Βατικανού, καθώς και οι επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφτασε μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συνοδεύουν υπουργοί. Επίσης προσήλθαν στον καθεδρικό ναό αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σωκράτη Φάμελλο.

Τον ιεράρχη τιμά με την παρουσία της η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Αλβανίας, καθώς και διπλωματικές αποστολές. Στον Ιερό Ναό προσήλθαν, μεταξύ άλλων, ο Αλβανός Πρόεδρος Μπαιράμ Μπέγκαι, ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα και ο αρχηγός τη αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v