Εκτινάχθηκε η Ericsson ύστερα από την αλλαγή CEO

Κέρδη που άγγιξαν και το 13% καταγράφει η μετοχή της Ericsson, καθώς ανακοίνωσε την αντικατάσταση του CEO Κούρτ Χέλστρομ, με τον Καρλ Χένρικ Σβάνμπεργκ, ύστερα από την καταγραφή ζημιών 4,7 δισ. δολαρίων στα επτά τελευταία τρίμηνα.

Εκτινάχθηκε η Ericsson ύστερα από την αλλαγή CEO
Υψηλά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Ericsson, καθώς η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε την αντικατάσταση του CEO της, Κούρτ Χέλστρομ, με τον Καρλ Χένρικ Σβάνμπεργκ, ύστερα από ζημίες 4,7 δισ. δολαρίων στα τελευταία επτά τρίμηνα.

Ο 50χρονος Σβάνμπεργκ θα αναλάβει καθήκοντα στις 8 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η Ericsson. Ο Σβάνμπεργκ έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην Assa Abloy, την μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία κλειδαριών παγκοσμίως, από το 1995.

Αυτή την εβδομάδα η Ericsson ανακοίνωσε ζημιές για το τέταρτο τρίμηνο, προβλέποντας παράλληλα ότι η ζήτηση θα μειωθεί για τρίτο συνεχόμενο έτος, καθώς οι πελάτες της περικόπτουν τις παραγγελίες.

Αναλυτές σχολιάζουν πως η αγορά πιθανότατα θεωρεί ότι πρόκειται για μια καλή ευκαιρία της Ericsson να ”ανασάνει” ύστερα από αυτή την αλλαγή, την οποία και επιδοκιμάζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v