Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Shell

Αποτελέσματα που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε η Royal Dutch/Shell Group για το τέταρτο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των ενεργειακών τιμών αλλά και των επιτυχημένων προσπαθειών μείωσης του κόστους.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Shell
Οι υψηλές ενεργειακές τιμές αλλά και το επιτυχημένο πρόγραμμα περικοπής του κόστους, οδήγησαν σε υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν αύξηση των κερδών της Royal Dutch/Shell Group για το τέταρτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της πετρελαϊκής εταιρίας με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην Ευρώπη, ανήλθαν στο ποσό των 2,78 δισ. δολαρίων σε σχέση με το αντίστοιχο των 1,909 δισ. δολαρίων του προηγουμένου έτους, αύξηση κατά 46%.

Η Shell και οι ανταγωνιστικές της όπως η Exxon Mobil, ανακοινώνουν αύξηση των κερδών τους για πρώτη φορά στη διάρκεια των έξι τελευταίων τριμήνων, καθώς τώρα το κλίμα είναι πιο ευνοϊκό, ύστερα από την άνοδο στα υψηλά διετίας των πετρελαϊκών τιμών.

Παράλληλα, η Shell διεύρυνε το στόχο της για μείωση του κόστους κατά 3% και στο 2004, ενώ διατήρησε τις εκτιμήσεις της για αύξηση της ετήσιας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 3% ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v