Η Ινδονησία μπλοκάρει τις πωλήσεις iPhone 16 στη χώρα

Η τέταρτη πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο αποτελεί δυνητικά μια τεράστια αγορά για τα προϊόντα της Αpple.

Η Ινδονησία μπλοκάρει τις πωλήσεις iPhone 16 στη χώρα

Η Ινδονησία απαγόρευσε την πώληση του iPhone 16 στη χώρα, επικαλούμενη το γεγονός ότι η Apple δεν κατάφερε να επιτύχει τους όρους που έχει θέσει η κυβέρνηση για το ελάχιστο όριο επενδύσεων στην τοπική οικονομία. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας της Ινδονησίας, το τελευταίο iPhone της εταιρείας δεν τηρεί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας για 40% τοπικά εξαρτήματα στις τηλεφωνικές συσκευές και στα τάμπλετ.

«Τα iPhone 16 που εισάγονται από εγκεκριμένους εισαγωγείς δεν μπορούν να πουληθούν στη χώρα καθώς η PT Apple Indonesia δεν έχει εκπληρώσει ακόμα την επενδυτική της δέσμευση να λάβει πιστοποίηση για το ποσοστό τοπικών εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί» ανέφερε σύμφωνα με τους Financial Times το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή. 

Η τέταρτη πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο αποτελεί δυνητικά μια τεράστια αγορά για τα προϊόντα της Αpple. O αριθμός των ενεργών κινητών τηλεφώνων στην Ινδονησία ανέρχεται σε 354 εκατ., υπερβαίνοντας τον συνολικό πληθυσμό της χώρας που ανέρχεται στα 280 εκατ. 

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι περίπου 9.000 iPhone 16 εισήχθησαν στην Ινδονησία μέσα σε βαλίτσες επιβατών από τότε που το νέο μοντέλο άρχισε να πωλείται τον περασμένο μήνα. «Τα τηλέφωνα αυτά εισήχθησαν νόμιμα στη χώρα αλλά θα είναι παράνομο να πουληθούν εντός της Ινδονησίας» τόνισε. 

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το υπουργείο ανέφερε ότι είχε δεσμευτεί να επενδύσει 1,71 τρισ. ρουπίες (108 εκατ. δολάρια) στη χώρα αλλά έχει επενδύσει μόλις 1,48 τρισ. ρουπίες ως τώρα. Ο τότε υπουργός Βιομηχανίας είχε διαμηνύσει επίσης ότι οι επενδύσεις της Apple στη χώρα είναι σχετικά μικρές σε σχέση με τις πωλήσεις προϊόντων της Apple στην Ινδονησία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v