Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης: Η Γαλλία πρέπει να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της

Η αβεβαιότητα για τη δημοσιονομική πολιτική, σε συνδυασμό με την πολιτική πόλωση και τις γεωπολιτικές εντάσεις, επιβαρύνει τις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρωζώνης, τόνισε ο Κλάους Κνοτ.

Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης: Η Γαλλία πρέπει να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της

O Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης Κλάας Κνοτ απηύθυνε έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βάλουν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά τους.

«Μια σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή απαιτείται, για παράδειγμα, στη Γαλλία για να επανέλθουν τα δημόσια οικονομικά σε τροχιά» τόνισε το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε εκδήλωση της G30 στην Ουάσιγκτον. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Κνοτ υποστήριξε ότι η αβεβαιότητα για τη δημοσιονομική πολιτική, σε συνδυασμό με την πολιτική πόλωση και τις γεωπολιτικές εντάσεις, επιβαρύνει τις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρωζώνης. 

«Σε ευθυγράμμισε με το αναθεωρημένο δημοσιονομικό πλαίσιο, η δημοσιονομική στάση στην ευρωζώνη αναμένεται να γίνει πιο περιοριστική φέτος, και τα επόμενα χρόνια, καθώς θα αποσύρονται σταδιακά τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια και τον πληθωρισμό» σημείωσε. «Τα επίπεδα χρέους, ωστόσο, αναμένεται να αυξηθούν, ειδικά στις χώρες με υψηλό χρέος» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v