Ιταλία: Προηγείται η συντηρητική συμμαχία στις δημοσκοπήσεις

Πρωτιά για «τα Αδέρφια της Ιταλίας» της Μελόνι που συγκεντρώνουν το 29,4% των προθέσεων ψήφου, έναντι Δημοκρατικού κόμματος με 23,1%. Πού «παίζουν» οι άλλες παρατάξεις.

Ιταλία: Προηγείται η συντηρητική συμμαχία στις δημοσκοπήσεις

Ο μέσος όρος των δημοσκοπικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα, δείχνει ότι η συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την χώρα, έχει σαφές προβάδισμα, στην πρόθεση ψήφου, έναντι της κεντροαριστεράς και των Πέντε Αστέρων.

Πιο αναλυτικά, η συντηρητική συμμαχία στηρίζεται από το 48,4% του στατιστικού δείγματος, η κεντροαριστερά από το 31,4%, τα Πέντε Αστέρια από το 11,4% και οι λοιπές, κεντρώες δυνάμεις, από το 5%.

Σε ό,τι αφορά τις δυο μεγαλύτερες παρατάξεις, στους συντηρητικούς, τα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι (φωτ.)χαίρουν της στήριξης του 29,4% των ερωτηθέντων, η «Φόρτσα Ιταλία» που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι του 9,5% και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι δεν ξεπερνά το 8,7%. Η μικρή πολιτική δύναμη «Εμείς οι μετριοπαθείς», «πείθει» το 0,9% των ερωτηθέντων.

Στην κεντροαριστερή συμμαχία, το Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με τα γκάλοπ της τελευταίας εβδομάδας εξασφαλίζει το 23,1% της πρόθεσης ψήφου, η συμμαχία Οικολόγων και Ιταλικής Αριστεράς το 6,5% και το ριζοσπαστικό κόμμα «Περισσότερη Ευρώπη» το 1,8%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v