Ανέβασαν τα κέρδη της Sanofi οι πρώιμες πωλήσεις εμβολίων

Οι πωλήσεις εμβολίων αυξήθηκαν κατά 25,5% στα 3,8 δισ. ευρώ το τρίμηνο. Για να ενισχύσει τις κλινικές δοκιμές σε φάρμακα επόμενης γενιάς, η φαρμακευτική είναι κοντά στην πώληση 50% της μονάδας καταναλωτικών προϊόντων, αξίας 16 δισ. ευρώ.

Ανέβασαν τα κέρδη της Sanofi οι πρώιμες πωλήσεις εμβολίων

Aύξηση κερδών υψηλότερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές σημείωσε η Sanofi, χάρη στις πωλήσεις εποχιακών εμβολίων νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Τα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας, αυξήθηκαν κατά 14,4% στα 4,6 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 4 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις εμβολίων αυξήθηκαν κατά 25,5% στα 3,8 δισ. ευρώ το τρίμηνο, πάνω από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,2 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς εμβολίων παγκοσμίως βάσει πωλήσεων, δήλωσε ότι τα τριμηνιαία κέρδη της ενισχύθηκαν από τις προηγούμενες συνταγογραφήσεις για τα εμβόλια γρίπης και για το Beyfortus, μια νέα θεραπεία για την προστασία των νεογέννητων από έναν κοινό αναπνευστικό ιό.

Τα τριμηνιαία έσοδα από την πιο επιτυχημένη αντιφλεγμονώδη ένεση Dupixent αυξήθηκαν κατά 23,8% προσαρμοσμένα σε συναλλαγματικές διαφορές στα 3,48 δισ. ευρώ, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες. Ωστόσο, αναμένεται μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης, επειδή πρόσφατα εγκρίθηκε η χρήση του για τη θεραπεία μιας κοινής πνευμονικής νόσου.

Η Sanofi είναι κοντά στην πώληση μεριδίου 50% της μονάδας καταναλωτικών προϊόντων της, συνολικής αξίας 16 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει τις κλινικές δοκιμές για φάρμακα επόμενης γενιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v