Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα

Η επίθεση που σημειώθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS άφησε πίσω της πέντε νεκρούς.

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα

Το PKK αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση της Τετάρτης, που σημειώθηκε σε τουρκική αμυντική εταιρεία, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το PKK σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εταιρεία TUSAS στην Άγκυρα, που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.

Δύο δράστες -ένας άνδρας και μια γυναίκα- πραγματοποίησαν την Τετάρτη την επίθεση με αυτόματα όπλα και εκρηκτικά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην Άγκυρα. Είκοσι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία ΤUSAS, στα περίχωρα της Άγκυρας, είναι μέλος της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ και ονομάζεται Αλί Ορέκ. 

O μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη πρέσβης Αχμέτ Γιλντίζ, διεθνοποιώντας το θέμα, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που ελήφθησαν δείχνουν ότι την τρομοκρατική επίθεση σχεδίασε και πραγματοποίησε το PKK και υποστήριξε ότι τα παρακλάδια του ΡΚΚ έχουν παρουσία στη Συρία.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v