ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για την κατασκευή ορυχείου λιθίου στη Νεβάδα

Το Rhyolite Ridgeο είναι το πρώτο ορυχείο λιθίου που λαμβάνει έγκριση από την κυβέρνηση Μπάιντεν. Το έργο αναμένεται να τετραπλασιάσει την παραγωγή του «κρίσιμου» μετάλλου στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για την κατασκευή ορυχείου λιθίου στη Νεβάδα

Oι ΗΠΑ άναψαν το «πράσινο φως» για την κατασκευή ενός νέου τεράστιου ορυχείου λιθίου στη Νεβάδα και ενέκριναν φοροαπαλλαγές σε εξορυκτικές εταιρίες, καθώς προσπαθούν να σπάσουν την κυριαρχία της Κίνας στις εφοδιαστικές αλυσίδες κρίσιμων μετάλλων. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αυστραλιανή Ioneer ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έλαβε άδεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για το ορυχείο Rhyolite Ridge.

Το ορυχείο μπορεί να παράγει αρκετό λίθιο για την κατασκευή 370.000 ηλεκτρικών οχημάτων τον χρόνο. Το μέταλλο χρησιμοποιείται για την παραγωγή επαναφορτιζόμενων μπαταριών και θεωρείται καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων. 

Αυτό είναι το πρώτο ορυχείο λιθίου που εγκρίνει η κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία έχει προσφέρει στην Ioneer δάνειο 700 εκατ. δολαρίων για να τη βοηθήσει να ολοκληρώσει ένα έργο που υπολογίζεται ότι θα τετραπλασιάσει την παραγωγή λιθίου στις ΗΠΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v