Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Στα €13,5 δισ. η «τρύπα» στον προϋπολογισμό του 2025

Δεν υπάρχει επιπλέον περιθώριο για ελιγμούς στον προϋπολογισμό, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Στα €13,5 δισ. η «τρύπα» στον προϋπολογισμό του 2025

Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας θα διαμορφωθεί στα 13,5 δισ. ευρώ αντί για 12 δισ. ευρώ με βάση τις νέες οικονομικές προβλέψεις, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ. 

«Δεν υπάρχει επιπλέον περιθώριο για ελιγμούς στον προϋπολογισμό. Αντίθετα θα πρέπει να κάνουμε περισσότερη εξοικονόμηση» τόνισε ο κ. Λίντνερ από την Ουάσιγκτον, όπου διεξάγεται η ετήσια σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. 

Σύμφωνα με τις νέες οικονομικές εκτιμήσεις, τα φορολογικά έσοδα κατά την περίοδο 2024 με 2028 θα είναι κατά 58,1 δισ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με τις προβλέψεις του Μαΐου, σε μια ακόμα ένδειξη περαιτέρω αποδυνάμωσης της γερμανικής οικονομίας. 

Το υπουργικό συμβούλιο της γερμανικής κυβέρνησης ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2025, ο οποίος περιλάμβανε δημοσιονομικό έλλειμμα 12 δισ. ευρώ, αλλά άφησε ανοιχτό το πώς θα μειώσει την «τρύπα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v