Βουτιά στα κέρδη της Starbucks, ακύρωσε το guidance

Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 3% στα 9,1 δισ. δολάρια το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο και τα κέρδη ανά μετοχή 25% σε ετήσια βάση.

Βουτιά στα κέρδη της Starbucks, ακύρωσε το guidance

Η Starbucks πήρε πίσω την οικονομική καθοδήγησή της για την πορεία των οικονομικών μεγεθών καθώς δημοσίευσε αποτελέσματα που έδειξαν μείωση των εσόδων και απότομη πτώση των τριμηνιαίων κερδών.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν περισσότερο από μία εβδομάδα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, είναι τα πρώτα υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Brian Niccol, ο οποίος εντάχθηκε στη μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο τον περασμένο μήνα.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις (συγκρίσιμων καταστημάτων) μειώθηκαν κατά 7% σε ετήσια βάση το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, καθώς οι συναλλαγές στα καταστήματά της στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά ένα δέκατο. Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 3% στα 9,1 δισ. δολάρια το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο και τα κέρδη ανά μετοχή 25% σε ετήσια βάση.

«Δεδομένης της αλλαγής Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας σε συνδυασμό με την τρέχουσα κατάσταση της επιχείρησης, η καθοδήγηση θα ανασταλεί για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2025», ανέφερε η εταιρεία.

Τα έσοδα στα Starbucks έχουν αποδυναμωθεί επειδή οι πελάτες γκρινιάζουν για τις τιμές του και τις μεγάλες ουρές στα καταστήματα στις ώρες αιχμής. Η εταιρεία αντιμετώπισε επίσης σκληρό ανταγωνισμό στην Κίνα, μια αγορά καθοριστική για την ανάπτυξή της.

Παρόλο που ανέφερε χαμηλότερα κέρδη, η αλυσίδα αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμά της από 57 σεντς ανά μετοχή στα 61 σεντς. Η οικονομική διευθύντρια Rachel Ruggeri δήλωσε: «Θέλουμε να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στην επιχείρηση και να παρέχουμε κάποια βεβαιότητα καθώς οδηγούμε την ανάκαμψή μας». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v