Αύξηση 15% στα κέρδη της Colgate

Υψηλότερα κατά 15% ήταν τα κέρδη της Colgate-Palmolive, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας οδοντόπαστων παγκοσμίως, στη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου, κυρίως εξαιτίας των υψηλότερων πωλήσεων νέων προϊόντων, αλλά και της μείωσης του κόστους.

Αύξηση 15% στα κέρδη της Colgate
Αύξηση της τάξης του 15% κατέγραψαν τα κέρδη της Colgate-Palmolive, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας οδοντόπαστων παγκοσμίως, για το τέταρτο τρίμηνο, λόγω της ζήτησης των νέων προϊόντων αλλά και της μείωσης του κόστους.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στο ποσό των 340,9 εκατ. δολαρίων ή 59 σεντς ανά μετοχή, από το ποσό των 295 εκατ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,9% στα 2,42 δισ. δολάρια από το ποσό των 2,33 δισ. δολαρίων, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων πέντε ετών.

Οι πωλήσεις στην αγορά της Βόρειας Αμερικής αυξήθηκαν 5,5%, κυρίως λόγω της παρουσίασης του νέου προϊόντος Simply White gel, ενώ παράλληλα η αύξηση του ευρώ ενίσχυσε τις πωλήσεις της εταιρίας κατά 10,5% στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v