Δεύτερη σερί πτώση για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Τα κέρδη από τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων δεν ήταν αρκετά για να αντισταθμίσουν τις μειώσεις από τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Δεύτερη σερί πτώση για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο στην πρώτη διαδοχική μηνιαία πτώση εδώ και δύο και πλέον χρόνια, καθώς η οικονομία της περιοχής συνέχισε να παραμένει στάσιμη και οι καταναλωτές περιόρισαν τις δαπάνες τους.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 4,2% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σε 1,12 εκατομμύρια μονάδες, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Τα κέρδη από τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων δεν ήταν αρκετά για να αντισταθμίσουν τις μειώσεις από τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αγωνίζονται να βελτιώσουν τις πωλήσεις στην εγχώρια αγορά τους, καθώς η παρατεταμένη ύφεση και τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν τις δαπάνες. Η Stellantis, ιδιοκτήτρια εμπορικών σημάτων όπως η Fiat και η Peugeot, σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις, με τις ταξινομήσεις να κάνουν βουτιά 26% στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v