Αγωγή κατά Ελον Μασκ: Εικόνες «Blade Runner» στην παρουσίαση του ρομποταξί

Η εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών του Χόλιγουντ Alcon Entertainment μηνύει τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Tesla.

Αγωγή κατά Ελον Μασκ: Εικόνες «Blade Runner» στην παρουσίαση του ρομποταξί
Η παρουσίαση περιελάμβανε διαφάνεια με εικόνα που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη και ήταν παρόμοια με πλάνο από την ταινία

Η εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών του Χόλιγουντ Alcon Entertainment μηνύει τον Έλον Μασκ, λέγοντας ότι η Tesla χρησιμοποίησε εικόνες εμπνευσμένες από την ταινία Blade Runner 2049 του 2017, σε μια πρόσφατη εκδήλωση, ακόμη και μετά από άρνηση άδειας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία παραγωγής, η οποία έχει επίσης χρηματοδοτήσει και παράγει ταινίες όπως η The Blind Side, κατέθεσε μήνυση κατηγορώντας τον Μασκ για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, λέγοντας ότι αρνήθηκε συγκεκριμένα να δώσει άδεια για τη χρήση των εικόνων.

Η παρουσίαση περιελάμβανε μια διαφάνεια (φωτογραφία) με μια εικόνα που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη και ήταν παρόμοια με ένα πλάνο από την ταινία.

Η Alcon ισχυρίζεται επίσης ότι η Tesla δεν απευθύνθηκε για άδεια μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου. Ο Μασκ, η Tesla και η Warner Brothers Discovery Inc. που φιλοξένησε την εκδήλωση σε χώρο στούντιο, αναφέρονται ως εναγόμενοι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v