Η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση που έκανε ποτέ η HSBC

Συγχωνεύει τμήματα. Ανακοίνωσε επίσης τον διορισμό της Pam Kaur ως οικονομικής διευθύντριας, γεγονός που την καθιστά την πρώτη γυναίκα οικονομική διευθύντρια στην 159χρονη ιστορία της.

Η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση που έκανε ποτέ η HSBC

Η HSBC Holdings παρουσίασε μια ευρεία αναδιάρθρωση σε διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους και γεωγραφικές περιοχές, καθώς ο νεοδιορισθείς διευθύνων σύμβουλος Georges Elhedery ξεκινά φιλόδοξες περικοπές κόστους στον τραπεζικό κολοσσό.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα, η οποία πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της στην Ασία, θα συνδυάσει τις παγκόσμιες εμπορικές και θεσμικές τραπεζικές δραστηριότητές της υπό τον Michael Roberts, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Θα δημιουργήσει μια νέα διεθνή δραστηριότητα Wealth and Premier Banking και θα δημιουργήσει περιφερειακές μονάδες στη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη.

«Η νέα δομή θα έχει ως αποτέλεσμα έναν απλούστερο, πιο δυναμικό και ευέλικτο οργανισμό, καθώς εστιάζουμε στην εκτέλεση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων, οι οποίες παραμένουν αμετάβλητες», ανέφερε ο Elhedery στην ανακοίνωσή του.

Οι αλλαγές θα μειώσουν τον αριθμό των διευθυντικών στελεχών που συμμετέχουν στη νεοσύστατη βασική επιχειρησιακή επιτροπή σε 12 από 18. Η HSBC ανακοίνωσε επίσης τον διορισμό της Pam Kaur ως οικονομικής διευθύντριας, γεγονός που την καθιστά την πρώτη γυναίκα οικονομική διευθύντρια στην 159χρονη ιστορία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v