«Ταύρος» το αφεντικό της Aramco για τη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα

Ο CEO της Saudi Aramco Αμίν Νάσερ δηλώνει αισιόδοξος μετά τα μέτρα-μαμούθ από το Πεκίνο για να στηρίξει την οικονομία που δείχνει σημάδια αποδυνάμωσης. «Αντί για ενεργειακή μετάβαση, μιλάμε πλέον για προσθήκη ενέργειας».

«Ταύρος» το αφεντικό της Aramco για τη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα

Η Saudi Aramco τάσσεται με την πλευρά των «ταύρων» για την κατανάλωση πετρελαίου της Κίνας, αφού η κυβέρνηση του Πεκίνου εισήγαγε μια σειρά μέτρων τόνωσης με στόχο την αναζωογόνηση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Αμίν Χ. Νάσερ.

Η ζήτηση για καύσιμα αεροσκαφών είναι ένα φωτεινό σημείο για την Κίνα, είπε ο Νάσερ, ο οποίος μιλούσε στο συνέδριο της Διεθνούς Εβδομάδας Ενέργειας της Σιγκαπούρης τη Δευτέρα.

Επανέλαβε επίσης τον στόχο της Aramco να αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα σε υγρά καύσιμα και χημικά σε 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, με έμφαση στην Κίνα.

«Η Κίνα είναι μια μεγάλη αγορά, επενδύουμε με τους εταίρους μας», είπε, προσθέτοντας ότι η ενεργειακό κολοσσός έχει μια σειρά από επενδύσεις στα σκαριά.

Τα σχόλια του Νάσερ έρχονται τη στιγμή καθώς σχολιαστές της αγοράς πετρελαίου προέβλεψαν ότι η ζήτηση της Κίνας για καύσιμα όπως η βενζίνη και το ντίζελ, έχει ήδη κορυφωθεί ή θα κορυφωθεί σύντομα, στη σκιά της ταχείας μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση του στόλου επιβατικών οχημάτων της χώρας.

Τους τελευταίους μήνες, τμήματα του κλάδου των φορτηγών της χώρας σημείωσαν επίσης άλμα στις παραγγελίες για επαγγελματικά οχήματα που λειτουργούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο, ανοίγοντας το δρόμο για "καθαρότερο καύσιμο" σε σχέση με το πετρέλαιο επηρεάζοντας τη ζήτηση για τον "μαύρο χρυσό" στον τομέα.

Παρόλα αυτά, η Aramco βλέπει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου σε περισσότερα από 100 εκατ. βαρέλια την ημέρα έως το 2050, είπε ο Νάσερ, αναφέροντας τη σημαντική ανάπτυξη στον παγκόσμιο νότο καθώς οι οικονομίες μεγεθύνονται και το βιοτικό επίπεδο αυξάνεται.

Η ημερήσια κατανάλωση παγκοσμίως αναμένεται να φτάσει τα 104,5 εκατ. βαρέλια φέτος, με βάση τις προβλέψεις της Aramco, υψηλότερη από την εκτίμηση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας στα 102,8 εκατ. βαρέλια, μεταδίδει το Bloomberg.

«Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι ακόμη και όταν η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου σταματήσει κάποια στιγμή, δεν αναμένεται απότομη πτώση της συνολικής ζήτησης και αυτό το στάδιο είναι πιθανό να ακολουθηθεί από ένα "μακρύ οροπέδιο"», είπε. «Αντί για ενεργειακή μετάβαση, μιλάμε πραγματικά για προσθήκη ενέργειας».

Ο ΔΟΕ είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η ζήτηση για όλα τα ορυκτά καύσιμα θα σταματήσει να αυξάνεται εντός αυτής της δεκαετίας καθώς ο κόσμος εισέρχεται στην «Εποχή του Ηλεκτρισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v