«Απιστος Θωμάς» δηλώνει αξιωματούχος της ΕΚΤ: Θέλει αποδείξεις για τον πληθωρισμό

«Είμαι όλο και πιο σίγουρος ότι η πορεία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού βρίσκεται σε στέρεες βάσεις», σημειώνει ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας.

«Απιστος Θωμάς» δηλώνει αξιωματούχος της ΕΚΤ: Θέλει αποδείξεις για τον πληθωρισμό

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης είναι όλο και πιο πιθανό να επιστρέψει στον στόχο της ΕΚΤ την επόμενη χρονιά, αλλά χρειάζονται λίγα ακόμη στοιχεία, προτού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορέσει να κηρύξει τη νίκη, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας Πέτερ Καζιμίρ.

Οπως σημειώνει το Reuters, ο Καζιμίρ, ένας ανοιχτά συντηρητικός, ήταν ένας από τους λίγους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που εξέφρασε αμφιβολίες για την ανάγκη μείωσης των επιτοκίων αυτόν τον μήνα, αλλά υποχώρησε και τελικά υποστήριξε την κίνηση, το τρίτο βήμα χαλάρωσης της πολιτικής φέτος.

«Εάν τα νέα δεδομένα και οι προβλέψεις επιβεβαιώσουν την επιτάχυνση του ρυθμού αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού, θα είμαστε σε ισχυρή και άνετη θέση να συνεχίσουμε τον κύκλο χαλάρωσης», ανέφερε ο Καζιμίρ σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του.

Ο Καζιμίρ υποστήριξε επίσης ότι η ΕΚΤ περιμένει περισσότερα στοιχεία και μέχρι τότε θα πρέπει να διατηρήσει ανοιχτό μυαλό για τον Δεκέμβριο και να αφήσει όλες τις επιλογές στο τραπέζι.

«Είμαι όλο και πιο σίγουρος ότι η πορεία του αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού βρίσκεται σε στέρεες βάσεις», δήλωσε ο Καζιμίρ. «Αλλά ο άπιστος Θωμάς μέσα μου εξακολουθεί να χρειάζεται να δει περαιτέρω αποδείξεις για τη βιώσιμη επιστροφή στον στόχο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v