Αξιωματούχος ΕΚΤ: Είναι σαφές ότι τα επιτόκια θα μειωθούν κι άλλο

«Δεν μπορώ ακόμη να πω ποια θα είναι η απόφαση τον Δεκέμβριο. Αλλά η κατεύθυνση είναι σαφής - προς τα κάτω», δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Λιθουανίας, Gediminas Simkus.

Αξιωματούχος ΕΚΤ: Είναι σαφές ότι τα επιτόκια θα μειωθούν κι άλλο

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Gediminas Simkus δήλωσε ότι το κόστος δανεισμού θα μειωθεί περαιτέρω εάν η πτωτική τάση του πληθωρισμού συνεχιστεί, αν και δεν προέβλεψε το αποτέλεσμα της επόμενης συνεδρίασης των αξιωματούχων.

«Η κατεύθυνση είναι σαφής - λιγότερο περιοριστική νομισματική πολιτική», δήλωσε ο επικεφαλής της λιθουανικής κεντρικής τράπεζας. «Δεν μπορώ ακόμη να πω ποια θα είναι η απόφαση τον Δεκέμβριο. Αλλά η κατεύθυνση είναι σαφής - προς τα κάτω».

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι επενδυτές συμφωνούν. Στοιχηματίζουν σε μια σειρά μειώσεων επιτοκίων στις επόμενες συνεδριάσεις, με τον πληθωρισμό να βρίσκεται ήδη κάτω από τον στόχο του 2% και την οικονομία της ευρωζώνης των 20 χωρών να αναπτύσσεται μόλις και μετά βίας. Μια κίνηση τον Δεκέμβριο είναι πολύ πιθανή, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v