Γαλλία: Η Sanofi καλοβλέπει την πώληση θυγατρική της σε αμερικανικό fund

Η γαλλική κυβέρνηση έχει προσέλθει στο πλαίσιο των προσπαθειών να καταστήσει το deal πιο φιλικό, αφού την περασμένη εβδομάδα αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για το αν θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στη χώρα.

Γαλλία: Η Sanofi καλοβλέπει την πώληση θυγατρική της σε αμερικανικό fund

Η γαλλική Sanofi επιδιώκει την υποβολή προσφοράς από τον αμερικανικό όμιλο ιδιωτικών κεφαλαίων Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) για τον έλεγχο του τμήματος καταναλωτικής υγειονομικής περίθαλψης - παράγει μη συνταγογραφούμενα φάρμακα- παρά τις πολιτικές αντιδράσεις, επιβεβαιώνοντας ότι οι δύο πλευρές εισέρχονται σε αποκλειστικές συνομιλίες για μια συμφωνία που αποτιμά τη μονάδα στα 16 δισ. ευρώ.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, o γαλλικός φαρμακευτικός όμιλος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η CD&R θα αποκτήσει το 50% της Opella, της μονάδας καταναλωτικής υγείας, ενώ η γαλλική κρατική επενδυτική τράπεζα Bpifrance θα πάρει περίπου το 2% και η Sanofi θα παραμείνει μέτοχος.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει προσέλθει στο πλαίσιο των προσπαθειών να καταστήσει τη συμφωνία πιο φιλική, αφού την περασμένη εβδομάδα αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για το αν θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στη Γαλλία και για τις προμήθειες φαρμάκων. Η συμφωνία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v