Νεκρός Συνταγματάρχης του Ισραήλ από έκρηξη στη Γάζα

Ο διοικητής της 401ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας είναι ο έκτος συνταγματάρχης που σκοτώνεται από την 7η Οκτωβρίου. Επεσε θύμα εκρηκτικού μηχανισμού στη Γάζα.

Νεκρός Συνταγματάρχης του Ισραήλ από έκρηξη στη Γάζα

Ο διοικητής της 401ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του Ισραήλ, συνταγματάρχης Ehsan Daqsa, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή, ανακοίνωσε ο στρατός.

Ο Daqsa, 41 ετών, είναι ένας από τους ανώτερους αξιωματικούς που σκοτώθηκαν στις μάχες στη Γάζα. Συνολικά, έξι συνταγματάρχες του IDF σκοτώθηκαν στις μάχες, τέσσερις από αυτούς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Μια έρευνα του IDF για τον θάνατο του Daqsa διαπίστωσε ότι βρισκόταν έξω από το τανκ του μαζί με άλλους αξιωματικούς όταν χτυπήθηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό στη Jabaliya, στο πλαίσιο μιας επίθεσης εναντίον της Χαμάς.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Daqsa, και δύο άλλοι αξιωματικοί βγήκαν από τα τανκς τους στη Jabaliya και περπάτησαν αρκετά μέτρα μέχρι ένα σημείο παρατήρησης.

Ο χώρος είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά, τα οποία σκότωσαν επιτόπου τον Daqsa, τραυμάτισαν σοβαρά τον διοικητή του 52ου τάγματος και τραυμάτισαν τους άλλους δύο αξιωματικούς, οι οποίοι ήταν καταγεγραμμένοι σε ελαφριά και μέτρια κατάσταση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v