Κάμαλα Χάρις: Καλεί σε κατάπαυση πυρός μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς

«Δημιουργείται ένα άνοιγμα που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε πλήρως προκειμένου να αφοσιωθούμε στον τερματισμό του πολέμου και να φέρουμε πίσω τους ομήρους», δήλωσε. Επικοινωνία των υπουργών Αμυνας ΗΠΑ-Ισραήλ.

Κάμαλα Χάρις: Καλεί σε κατάπαυση πυρός μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια πρόεδρος Κάμαλα Χάρις δήλωσε πως η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, που θεωρείται ο ιθύνων νους της επίθεσης που προκάλεσε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, αποτελεί ευκαιρία για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

«Δημιουργείται ένα άνοιγμα που πιστεύω πρέπει να το εκμεταλλευτούμε πλήρως προκειμένου να αφοσιωθούμε στον τερματισμό του πολέμου και στο να φέρουμε πίσω τους ομήρους», δήλωσε η Χάρις στους δημοσιογράφους. «Τα θέματα στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα σε εκείνη την περιοχή ποτέ δεν ήταν εύκολα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε. Θα είναι πάντα δύσκολο».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μίλησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, επανεξετάζοντας προσαρμογές θέσης των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, περιλαμβανομένης της πρόσφατης ανάπτυξης ενός αντιπυραυλικού συστήματος προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα του Ισραήλ απέναντι σε περιφερειακές απειλές, ανέφερε σε ανακοίνωση το Πεντάγωνο.

Ο Όστιν είπε επίσης στον Ισραηλινό ομόλογό του ότι αισθάνθηκε ανακούφιση που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ασφαλής έπειτα από επίθεση τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (drone) που φέρεται να στόχευσε ιδιωτική κατοικία του στην Καισάρεια, ανέφερε το Πεντάγωνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v