Amazon σε εργαζομένους: Αν δεν θέλετε να γυρίσετε στο γραφείο παραιτηθείτε

«Εάν δεν δέχονται την άρση της τηλεργασίας, ας βρουν δουλειά αλλού», διαμήνυσε ο επικεφαλής του τμήματος cloud computing της εταιρείας, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου.

Amazon σε εργαζομένους: Αν δεν θέλετε να γυρίσετε στο γραφείο παραιτηθείτε

Ανώτερο στέλεχος της Amazon δείχνει τον δρόμο της... παραίτησης σε όσους εργαζόμενους δεν θέλουν να συμμορφωθούν με τη νέα εταιρική πολιτική για πενθήμερη παρουσία στο γραφείο.

Ο επικεφαλής του τμήματος cloud computing της εταιρείας είπε σε εσωτερική σύσκεψη ότι, εάν οι εργαζόμενοι δεν δεχτούν την αλλαγή, «ας βρουν δουλειά αλλού», σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters.

Ο Matt Garman, που βρίσκεται στο τιμόνι της μονάδας Amazon Web Services (AWS), είπε ότι εννέα στους 10 εργαζόμενους με τους οποίους είχε μιλήσει δέχονται τη νέα πολιτική, η οποία θα ισχύει για όλο το προσωπικό γραφείου από τις 2 Ιανουαρίου, αν δεν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας.

Οποιος δεν θέλει να αφήσει την τηλεργασία ας φύγει, τόνισε. «Αν δεν θέλουν, δεν πειράζει, υπάρχουν κι άλλες εταιρείες», είπε.

Και εξήγησε: «Θέλουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί σε κοινό περιβάλλον. Δεν γίνεται να καινοτομούμε χωρίς να βρισκόμαστε σε άμεση επαφή».

Η νέα πολιτική εργασίας ανακοινώθηκε από τον Andrew Jassy, διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, ανέφερε: «Αποφασίσαμε ότι θα επιστρέψουμε στο γραφείο όπως πριν από την εμφάνιση του Covid. Με την εμπειρία της τελευταίας πενταετίας πιστεύουμε ότι υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα όταν είμαστε μαζί στο γραφείο».

Η Amazon απασχολεί 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων με μερική απασχόληση. Η προηγούμενη πολιτική προέβλεπε τριήμερη παρουσία στο γραφείο, όπως κάνουν και οι Google και Meta. Στη Microsoft οι εργαζόμενοι προσέρχονται στο γραφείο για το ήμισυ του εργάσιμου χρόνου τους, γράφει ο Guardian.

Ο Garman σχολίασε ότι «δεν καταφέραμε τίποτα» στο πλαίσιο της πολιτικής τριημέρου, καθώς τα διαφορετικά πρότυπα εργασίας δεν επέτρεψαν «να συνεργαστούμε και να μάθουμε ο ένας από τον άλλον».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v