Ενίσχυση συνεργασίας ΗΠΑ-Ευρώπης για Ουκρανία και Μ. Ανατολή επιχειρεί ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στο Βερολίνο, όπου θα του αποδοθούν στρατιωτικές τιμές, πριν λάβει ύψιστη τιμητική διάκριση της Γερμανίας από τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ενίσχυση συνεργασίας ΗΠΑ-Ευρώπης για Ουκρανία και Μ. Ανατολή επιχειρεί ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επιχειρήσει σήμερα να ενισχύσει τη συνεργασία με σημαντικούς συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη για ζητήματα των πολέμων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, στην τελευταία, αλλά και σύντομη προεδρική επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Ο Μπάιντεν επεδίωξε να βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη, μετά από την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ (2017-2021), ενώ θα του αποδοθούν στρατιωτικές τιμές, πριν του απονεμηθεί η ύψιστη τιμητική διάκριση της Γερμανίας από τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Η διάκριση θα απονεμηθεί στον 81χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ “για τη συνεισφορά του τόσο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων Γερμανίας-ΗΠΑ, αλλά και για την ενίσχυση των υπερατλαντικών δεσμών” σε όλα τα αξιώματα που είχε, αλλά και τις θέσεις που υπηρέτησε κατά τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο της Γερμανίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v